Detail Bye Bye Girlhood, Femke van Gemert
Handelingen Kinderjas, Karla de Witte

Expertlezing | Vormgeving duurzame relaties

Dinsdag 14 december 2021 | 16.45 hrs – 1730 hrs

Karla de Witte ontwerpt objecten en ervaringen om duurzame interacties in gang te zetten. Met bewoners en dienstverlenende organisaties onderzoekt zij hoe persoonlijke vormgeving hierbij een rol kan spelen. Door co-sessies en experimentele interacties in de dagelijkse praktijk ontstaat inzicht over wederkerigheid en eigenaarschap.
Waste-textile artist Femke van Gemert is uitgenodigd als expertgast voor deze lezing. Van Gemert, aanvankelijk ontwerper in de mode-industrie, maakt monumentale kunstobjecten van textielafval. Met haar objecten spiegelt zij onze niet duurzame relatie met kleding en het immense afval dat we hiermee creƫren.
Hoe geef je vorm aan de gevolgen van een niet duurzame relatie? En wat kan je hiervan leren bij het vormgeven van een duurzame relatie. Wie nemen hierbij deel aan het ontwerpproces? En wat kan crafting (handwerk) hier betekenen?
www.femkevangemert.nl | www.studiodewitte.nlVanwege de Covid maatregelen nodigen we je online uit voor deze Expertlezing. Ga naar Zoom via de link: https://hogeschoolrotterdam.zoom.us/j/94692499844?pwd=WUpwYWlTRGcvOE9abFdoeHdJdnlXZz09#success

Meeting ID: 946 9249 9844 
Passcode: 452608

Voor meer informatie ln.rh@ngisedretsam.akdw | https://www.wdka.nl/programmes/master-design